Üdvözlünk a CPont-ban!

A CPont egy közösségi pont rendszer, ami azért jött létre, hogy segítsünk egymásnak.
Hiszünk abban, hogy a közjót csak úgy lehet szolgálni, hogy a folyamat során mindeni jól jár. Erőforrás-hiányos életünk sajátossága, hogy látszólag a munkanélküliség a probléma, de valójában a pénznélküliség. Ez azonban csak illúzió, hiszen neked sem pénzre van szükséged, hanem arra, amit adott esetben a pénzen megvennél - ha lenne pénzed. 
A CP ugyanakkor nem pénz, csupán egy információ arról, hogy valakinek adtál, vagy valakitől kaptál segítséget. 
Ha történetesen és segítek neked, akkor azt nem nekem kell visszaadnod, hanem a közösségnek. És én is a közösségtől fogom megkapni azt, amire szükségem van. 
Ehhez az első lépés a regisztráció! Ekkor rögtön kapsz 1000 CP-t ajándékba. De vigyázz, mert mínuszba nem mehetsz. Ha már kevés a CP-d, akkor keresd annak lehetőségét, hogy hogyan tudsz segítni valakinek? 
A CP-nek nincs árfolyama, de ha mégis hasonlítani akarod valamihez, akkor az általad ismert árat oszd el tízzel és kb. helyben vagy. 
Mielőtt azonban bele lendülnél, gondolkozz el azon, hogy mi az a sok jóság, amihez értesz? Ez a te értékajánlatod.  Ez a legnagyobb kincsed! Ha ez megvan, akkor egyenként mindet töltsd fel! Közben figyelj arra is, hogy másoknak mire van szüksége? 
Minden csere-bere a tagok közötti megállapodás során jön létre. Ha a belső üzenőfelületen megbeszélitek a cserét, akkor a megállapodott CP-t egyszerűen dobd át a partnerednek, ő pedig segít neked. Ennyi az egész. Mindenki örül. Az is aki ad, az is, aki kap. 
Mert: 
Aki ad, az kap!