Leuk dat je meedoet!


Euro’s met een missie
Door mee te doen met het Circuit geef je je euro’s een opdracht mee: ga vaker lokaal rond, word vaker lokaal uitgegeven -> verdiend -> uitgegeven -> weer verdiend. Lokale uitgaven betekenen extra lokale inkomsten. Zo helpen deelnemers aan het betaalcircuit voorkomen dat geld uit de lokale economie stroomt om te gaan speculeren op financiële markten, of om belasting te ontduiken op een tropisch eiland.

De techniek achter circulair geld
Het Circuit regelt centraal de digitale techniek, de rekeningnummers, betaalapps en de betaalpas. Dit digitale geld gebruikt een software-innovatie die bijhoudt hoe lang de koopkracht regionaal blijft. De gebruikers kunnen dus zien wanneer zij met hun lokale geld weer gewone euro’s uit het garantiefonds kunnen kopen.

Circulaire Euro’s aankopen
Circulaire Euro’s kun je kopen, zowel als bedrijf als consument. Hiervoor dien je uiteraard een Circuit Nederland rekening te hebben. Als je bent ingelogd, klik je bovenin op 'geldzaken', en vervolgens in het menu aan de linkerkant op 'circulaire euro's aankopen. Volg daar verder de instructies.

Let op: consumenten mogen niet meer dan 150,- C€ per keer aankopen. Voor bedrijven is er geen maximum.

Download de app!
De “Circuit Nederland” app waarmee Circulaire Euro betalingen gedaan worden vind je in de play store en in de app store.

Nog vragen?
Bekijk de meest gestelde vragen op de faq.