Wanneer is het Circuit een succes?

Er zijn inmiddels heel wat groepen die voorbereidingen treffen om in hun regio een eigen betaalmiddel in omloop te brengen binnen het samenwerkingsverband van het Circuit. Maar voordat gemeentes, waterschappen, provincies en leveranciers van hen aanzienlijke bedragen via het netwerk de regio insluizen gaat er nog heel wat tijd voorbij. En er zullen behoorlijke geldstromen nodig zijn om veel bedrijven mee te krijgen. In andere regio's is het gemeenschapsgevoel sterk genoeg om bedrijven over te halen mee te gaan doen: baat het niet dan schaadt het niet en het regionetwerk is wel hun beste kans op een bloeiende lokale economie.
Het zal van u en uw omgeving afhangen of het Social Trade Circuit Nederland een echt stevig alternatief gaat bieden en onze afhankelijkheid van de financiële markten verkleint. Want hoe meer mensen en bedrijven meedoen, hoe meer mogelijkheden er zijn om termijn-euro's te besteden en te verdienen. En het Circuit wordt dan ook aantrekkelijker voor andere bedrijven en particulieren om mee te gaan doen.

Het is de vraag hoeveel deelnemers genoeg zijn om over deze drempel te komen.
De praktijk zal dit uitwijzen hoe snel dit gaat. Laten we dit vooral inzetten met een lange adem. Als we gewoon rustig door blijven duwen komen we er samen vanzelf.